Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 156. Розгляд клопотання про відсторонення від посади

1. Клопотання про відсторонення особи від посади розглядається слідчим суддею, судом не пізніше трьох днів з дня його надходження до суду за участю слідчого та/або прокурора та підозрюваного чи обвинуваченого, його захисника.

2. Слідчий суддя, суд, встановивши, що клопотання подано без додержання вимог статті 155 цього Кодексу, повертає його прокурору, про що постановляє ухвалу.

3. Під час розгляду клопотання слідчий суддя, суд має право за клопотанням сторін кримінального провадження або за власною ініціативою заслухати будь-якого свідка чи дослідити будь-які матеріали, що мають значення для вирішення питання про відсторонення від посади.

1. Клопотання про відсторонення від посади розглядається не пізніше трьох днів з дня надходження до суду відповідних матеріалів. Розгляд проводиться за участю слідчого та/або прокурора, підозрюваного чи обвинуваченого, захисника.

2. Невиконання вимог закону, передбачених ст. 155 КПК щодо змісту клопотання, є формальною підставою для відмови у її розгляді та повернення прокурору.

3. Під час розгляду клопотання слідчий суддя, суд або за власною ініціативою, або за клопотанням сторін може заслухати будь-якого свідка або дослідити будь-які матеріали, що мають значення для вирішення питання про відсторонення від посади. Це, зокрема, можуть бути свідки, котрі підтверджують протиправні дії особи, яка відсторонюється від посади або свідки, що викликаються за клопотанням захисту і які спростовують позицію обвинувачення щодо наявності підстав для відсторонення особи від посади.