Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 244. Застосування антидемпінгових заходів

1. У разі здійснення окремими учасниками господарських відносин зовнішньоекономічної діяльності, пов'язаної з одержанням незаконної переваги на ринку України (здійснення демпінгового імпорту, субсидованого імпорту, а також інших дій, які визначаються законом як недобросовісна конкуренція), що завдало шкоди економіці України або спричинило загрозу виникнення такої шкоди, до цих учасників відносин можуть бути застосовані антидемпінгові, компенсаційні або спеціальні заходи відповідно до закону.

2. Порядок визначення розміру шкоди (загрози шкоди) економіці України та застосування заходів, зазначених у цій статті, встановлюється Кабінетом Міністрів України відповідно до закону.

1. Україна - учасниця господарських відносин зовнішньоекономічної діяльності, а тому з метою запобігання здійсненню окремими учасниками цих відносин діяльності, пов'язаної з одержанням незаконної переваги на ринку України (здійснення демпінгового імпорту, субсидованого імпорту, а також інших дій, які визначаються законом як недобросовісна конкуренція), в Україні прийнято низку законів, зокрема Закон "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" [283]. Для захисту національного товаровиробника від субсидованого імпорту з інших країн, митних союзів або економічних угруповань в Україні прийнятий Закон "Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту" [284].

З метою запровадження механізмів захисту інтересів національного товаровиробника для регулювання засад і порядку порушення та проведення спеціальних розслідувань фактів зростання імпорту в Україну з інших країн, митних союзів або економічних угруповань, що заподіює значну шкоду або загрожує заподіянням значної шкоди національному товаровиробнику, за  результатами яких можуть застосовуватися спеціальні заходи, 22 грудня 1998 р. в Україні прийнято Закон "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну" [148].

Законом України "Про захист від недобросовісної конкуренції" [281] визначено правові засади захисту господарюючих суб'єктів (підприємців) і споживачів від недобросовісної конкуренції, передбачено правові заходи, спрямовані на встановлення, розвиток і забезпечення торгових та інших чесних звичаїв ведення конкуренції при здійсненні підприємницької діяльності в умовах ринкових відносин.

Використані у вказаних вище законодавчих актах окремі терміни мають такі визначення:

- демпінг - ввезення на митну територію України товару за цінами, нижчими від порівнянної ціни на подібний товар у країні експорту, що заподіює шкоду національному товаровиробнику подібного товару;

- субсидований імпорт - ввезення на митну територію країни імпорту товару (товарів), що користується пільгами від субсидії, яка надається для виробництва, переробки, транспортування або експорту такого товару;

- антидемпінгові заходи - попередні або остаточні заходи, що застосовуються відповідно до Закону "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" під час або за результатами антидемпінгового розслідування;

- недобросовісна конкуренція - будь-які дії у конкуренції, що суперечать правилам, торговим та іншим чесним звичаям у підприємницькій діяльності;

- шкода - істотна шкода, заподіяна національному товаровиробнику, або загроза заподіяння істотної шкоди національному товаровиробнику, або істотне перешкодження створенню чи розширенню національним товаровиробникам виробництва аналогічного товару.

Закон України "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" застосовується щодо імпорту товару, який є об'єктом демпінгу, якщо такий імпорт заподіює шкоду національному товаровиробнику подібного товару.

Товар вважається об'єктом демпінгу, якщо в Україні його експортна ціна є нижчою від порівнянної ціни на подібний товар у країні експорту в звичайних торговельних операціях.

У випадках встановлення факту порушення антидемпінгового законодавства обов'язковим є антидемпінгове розслідування, яке у відповідності з наведеним законодавством проводять уповноважені на це центральні органи виконавчої влади - Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції, Державна митна служба України, а також Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі. Порядок створення та роботи Комісії визначається Законом України "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту".

Згідно зі статтею 6 цього Закону право на прийняття рішення і вчинення дій Комісією за результатами антидемпінгового розслідування здійснюється у відповідності із строками, які обчислюються роками, місяцями і днями.

Документи, подані після закінчення строків, визначених Законом, Комісія чи Мінекономіки залишають без розгляду, але можуть прийняти рішення про продовження або поновлення цих строків за наявності достатніх для того підстав.

Закон "Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту" застосовується щодо субсидованого імпорту товару (товарів), що ввозиться в Україну з території країни походження або з території країни-посередника. У разі коли товар ввозиться на митну територію України не безпосередньо з країни походження, а через країну-посередника транзитом, одна або більше операцій вважаються, якщо це можливо, такими, що здійснені між країною походження товару (товарів) та Україною.

Застосуванню відповідних заходів і санкцій у випадках порушення згаданого вище Закону передує антисубсидиційне розслідування, що провадять Мінекономіки, Державна митна служба України або Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі.

На засіданнях Комісії приймаються рішення про:

- порушення антисубсидиційного розслідування;

- позитивні або негативні висновки щодо наявності нелегітимної субсидії (визначення нелегітимної та легітимної субсидії викладене у розділі II Закону) та методів, що дають можливість визначити її суму;

- позитивні або негативні висновки щодо наявності шкоди та її розмір;

- визначення причинно-наслідкового зв'язку між субсидованим імпортом і шкодою.

Комісія вирішує також інші питання в межах повноважень, передбачених законом.

Розділом III Закону "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" передбачено порядок порушення антидемпінгової процедури та антидемпінгового розслідування, у процесі проведення або за результатами яких на підставі положень IV-VI розділів цього Закону та статті, що коментується, можуть бути застосовані попередні антидемпінгові заходи шляхом запровадження справляння попереднього антидемпінгового мита і остаточні антидемпінгові заходи через запровадження справляння остаточного антидемпінгового мита.

Попереднє або остаточне антидемпінгове мито справляється за ставкою і на умовах, встановлених у відповідному рішенні Комісії про застосування антидемпінгових заходів. Зазначене мито сплачується незалежно від сплати інших податків і зборів (обов'язкових платежів), у тому числі мита, митних зборів тощо.

У відповідності із Законом "Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту" після порушення антисубсидиційної процедури та антисубсидиційного розслідування з встановленням наявності субсидування і шкоди застосовуються попередні та остаточні компенсаційні заходи щодо імпорту товарів, які ввозяться на митну територію України, від дати набрання чинності відповідним рішенням Комісії про застосування вказаних заходів за винятками, визначеними цим Законом (розділи V-VII).

При порушенні вимог Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" за вчинення дій, визначених цим Законом як недобросовісна конкуренція, настає накладення штрафів Антимонопольним комітетом України, а також цивільна, адміністративна і кримінальна відповідальність.

Вчинення господарюючими суб'єктами - юридичними особами та їх об'єднаннями дій, які кваліфікуються як недобросовісна конкуренція, тягне накладення на них Антимонопольним комітетом України, його територіальними відділеннями штрафів у розмірах до трьох відсотків виручки від реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг господарюючого суб'єкта за останній рік, що передував року, в якому накладається штраф (ст. 21 Закону).

Збитки, заподіяні внаслідок вчинення дій, визначених цим Законом як недобросовісна конкуренція, підлягають відшкодуванню за позовом заінтересованих осіб у порядку, визначеному законодавством України.

У разі встановлення факту неправомірного використання чужих позначень, рекламних матеріалів, упаковки, передбачених статтею 4 названого Закону, або факту копіювання виробів, передбаченого статтею 6 цього Закону, заінтересовані особи можуть звернутися до Антимонопольного комітету України, його територіальних органів із заявою про вилучення товарів з неправомірно використаним позначенням або копій виробів іншого господарюючого суб'єкта (підприємця) як у виробника, так і у продавця.

З метою запровадження механізмів захисту інтересів національного товаровиробника чинним законодавством, зокрема Законом України "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну", до порушників передбачені спеціальні заходи.

Цей Закон застосовується до імпорту в Україну будь-якого товару походженням з інших країн, митних союзів або економічних угруповань.

Вказаний Закон (ст. 5) не виключає застосування разом із спеціальними заходами інших заходів, передбачених актами законодавства, міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, у рамках Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ) і Світової організації торгівлі (СОТ).

Після порушення та проведення спеціального розслідування у відповідності з цим Законом можуть застосовуватись попередні спеціальні заходи у вигляді спеціального мита незалежно від інших податків і зборів.

Якщо у процесі спеціального розслідування, що проведено Мінекономіки, буде встановлена загроза заподіяння значної шкоди, Комісія за поданням Міністерства може застосувати заходи нагляду або регіонального нагляду за імпортом в Україну.

Якщо зростання обсягу імпорту в Україну відбувається у таких розмірах та (або) у такі строки або на таких умовах, що заподіюється або існує загроза заподіяння значної шкоди, з метою захисту національних інтересів Комісія може прийняти рішення про застосування таких спеціальних заходів:

- обмеження строку дії дозволів на імпорт, які були видані Мінекономіки;

-  запровадження режиму квотування імпорту в Україну, що є об'єктом спеціального розслідування, з визначенням квот та порядку їх розподілу.

2. Порядок визначення розміру шкоди (загрози шкоди) економіці України та застосування заходів, зазначених у статті, що коментується, встановлюється Кабінетом Міністрів відповідно до зазначеного Закону, а також законами України "Про захист від недобросовісної конкуренції" (глави V-VI), "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну" (розділи IV-V), "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" (розділи II та IV), "Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту" (розділи II, III, IV, VI, VIII) та додатками 1-7 до цього Закону.