Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 404. Примусове виконання постанови митного органу України або суду щодо накладання штрафу

У разі коли штраф не буде сплачено у строки, встановлені статтею 403 цього Кодексу, постанова митного органу та суду (судді) надсилається для примусового виконання районному, міському (міста обласного значення), районному у місті відділу державної виконавчої служби.

Постанова митного органу або суду (судді), по якій стягнення штрафу проведено повністю, з відміткою про виконання повертається до митного органу або до суду, що виніс постанову.

Штраф вноситься до державного бюджету.

Особа, яка вчинила порушення митних правил, повинна, незважаючи на стягнення штрафу, сплатити податки і збори, встановлені законами України.

У разі несплати штрафу в установлені ст. 403 Митного кодексу України строки постанова митного органу надсилається для примусового виконання до районного, міського (міста обласного значення), районного в місті відділу державної виконавчої служби. Постанова митного органу, за якою стягнення штрафу проведено повністю, з відміткою про виконання повинна бути повернута органом державної виконавчої служби до митного органу, що виніс постанову. Сума штрафу перераховується до Державного бюджету.

Сплата особою, яка вчинила порушення митних правил, податків і зборів, установлених законами України, проводиться незважаючи на сплату штрафу.

У разі несплати штрафу в установлений строк він стягується за рахунок сум, одержаних від реалізації в установленому порядку товарів, транспортних засобів, вилучених митним органом для забезпечення стягнення штрафу.

Постанова про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу підлягає примусовому виконанню після закінчення двадцяти днів з дня вручення особі, яка притягується до відповідальності, даної постанови.