Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 530. Судовий розгляд

1. Під час судового розгляду суд використовує ту частину матеріалів кримінального провадження, що збереглася, документи, видані фізичним чи юридичним особам до втрати матеріалів кримінального провадження, копії цих документів, інші довідки, папери, відомості, які стосуються цього провадження.

2. Суд має право допитати як свідків осіб, які були присутніми під час вчинення процесуальних дій, осіб (їх представників), які брали участь у судовому розгляді, а в необхідних випадках - осіб, які входили до складу суду, що здійснював судовий розгляд, а також осіб, які виконували судове рішення.

1. Ця стаття встановлює процедурні правила розгляду судом заяви про відновлення втрачених матеріалів провадження та визначає джерела інформації, яку необхідно дослідити для відновлення втрачених матеріалів провадження.

2. Розгляд заяви про відновлення втраченого судового провадження здійснюються в судовому засіданні. Під час розгляду суд досліджує (за наявності) ту частину провадження, що збереглася; документи (або їх копії) з матеріалів провадження, видані громадянам та юридичним особам до того, як матеріали провадження були втрачені; інші відомості і документи, що так чи інакше стосуються відновлюваного провадження і можуть сприяти заповненню інформаційних прогалин при його відновленні.

1060

3. Суд може визнати за доцільне і наділений правом допитати як свідків осіб, які в силу своєї причетності до відновлюваного провадження можуть володіти інформацією, корисною для його відновлення. Такими особами є: всі особи, що були присутніми при вчиненні процесуальних дій (тобто не тільки учасники процесуальних дій у вузькому сенсі); фізичні особи та представники юридичних осіб, що брали участь у судовому розгляді; особи, які входили до складу суду, що здійснював судовий розгляд у провадженні, матеріали якого втрачено; особи, які виконували ухвалене у межах провадження, що відновлюється, судове рішення. Останні дві категорії свідків законодавець виокремлює, зазначаючи, що вони можуть бути допитані у необхідних випадках. Щоправда, при цьому стаття не конкретизує, які саме випадки є необхідними, надаючи суду можливість приймати відповідне рішення на власний розсуд.