Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 1129. Наслідки припинення права, користування яким надано за договором комерційної концесії

1. Якщо в період дії договору комерційної концесії припинилося право, користування яким надано за цим договором, дія договору не припиняється, крім тих його положень, що стосуються права, яке припинилося, а користувач має право вимагати відповідного зменшення належної правоволодільцеві плати, якщо інше не встановлено договором.

У разі припинення права правоволодільця на торговельну марку чи інше позначення настають наслідки, передбачені частиною третьою статті 1126 чи статтею 1128 цього Кодексу.

Припинення права, яке входить в комплекс прав, наданих користувачу за договором комерційної концесії, не є підставою припинення договору, а обумовлює зміну зустрічних зобов´язань користувача. Звичайно сторони погоджують у такому випадку відповідне зменшення винагороди, яке виплачується користувачем правоволодільцю.

Підстави припинення виключних прав передбачені в законах про охорону цих прав (див., наприклад, ст.ст. 18, 19 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» від 15 грудня 1993 p., ст.ст. 32, 33 Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» від 15 грудня 1993 року).

Правила цієї статті не поширюються на торговельну марку чи інше позначення. У силу ст. 1126 ЦК, припинення виключних прав на ці об´єкти припиняє і договір комерційної концесії. Зміна торговельної марки чи іншого позначення правоволодільця обумовлює наслідки, передбачені статтею 1128 ЦК (за вибором користувача — внесення змін до договору або його розірвання за ініціативою користувача).