Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 118. Обмеження щодо пропуску алкогольних напоїв та тютюнових виробів через митний кордон України на борту транспортного засобу

На борту транспортного засобу, що здійснює міжнародний рейс і прибуває на митну територію України, дозволяється ввозити та вивозити для споживання членами екіпажу та пасажирами алкогольні напої та тютюнові вироби з розрахунку споживання однією особою на добу за нормами, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Коментована стаття встановлює обмеження щодо пропуску алкогольних напоїв та тютюнових виробів через митний кордон України на борту транспортного засобу.

Визначення транспортного засобу та його види детально розглянуто в коментарі до ст. 110 МК.

Відповідно до коментованої статті Кабінет Міністрів України прийняв постанов} від 12.12.2002 р. №1882 "Про встановлення норм ввезення (вивезення) алкогольних напоїв і тютюнових виробів для споживання членами екіпажу та пасажирами на борт, транспортного засобу, який здійснює міжнародний рейс і прибуває на митну територію України, згідно з якою на борту транспортного засобу, який здійснює міжнародний рейс і прибуває на митну територію України, дозволяється ввозити (вивозити) алкогольні напої і тютюнові вироби для споживання членами екіпажу та пасажирами з розрахунку споживання однією особою на добу за нормами:

- алкогольні напої - 1 літр;

- тютюнові вироби - 40 грамів.