Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 612. Повідомлення про зміну або скасування вироку суду іншої держави

1. Будь-які питання, пов'язані з переглядом вироку суду іноземної держави, вирішуються судом держави, в якій ухвалено вирок.

2. У разі зміни або скасування судом іноземної держави вироку питання про виконання такого рішення розглядається в порядку, передбаченому цим Кодексом.

3. У разі скасування судом іноземної держави вироку із закриттям кримінального провадження або застосування до засудженого акта помилування, амністії, пом'якшення вироку, ухваленого судом іншої держави, Міністерство юстиції України інформує центральний орган виконавчої влади у сфері виконання покарань в Україні про необхідність звільнення особи.

4. Якщо вирок судом іноземної держави скасовано і призначено нове досудове розслідування або новий судовий розгляд, питання про подальше здійснення кримінального провадження вирішується Генеральною прокуратурою України згідно з цим Кодексом.

1. Перегляд вироку щодо засудженого, переданого державі, громадянином якої він є, може бути здійснений тільки судом держави, в якій винесено вирок (див. ст. 13 Конвенції про передачу засуджених осіб від 21 березня 1983 р.). При цьому вирок може бути скасований судом іноземної держави або змінений у певній частині (зокрема, пом'якшення призначеного покарання, зміни сум, які підлягають стягненню тощо).

2. Держава виконання вироку припиняє виконання вироку, як тільки держава винесення вироку інформує її про будь-яке рішення або будь-який захід, внаслідок якого вирок перестає бути обов'язковим для виконання.

3. Розгляд питання про виконання судового рішення іноземної держави щодо зміни чи скасування вироку відбувається за загальними правилами, встановленими КПК щодо визнання та виконання вироків судів іноземних держав.

4. У разі одержання Міністерством юстиції України рішення суду іноземної держави про скасування вироку суду цієї держави та закриття кримінального провадження або застосування до засудженого акта помилування, амністії,

-1189

пом'якшення вироку, що виключає перебування особи під вартою, про це інформується центральний орган виконавчої влади у сфері виконання покарань в Україні для організації негайного звільнення особи.

5. Якщо після передачі засудженого вирок скасований і передбачено нове розслідування чи судовий розгляд, держава винесення вироку направляє завірену копію рішення про це, матеріали кримінального провадження та інші матеріали за результатами проведення необхідних процесуальних дій, разом з перекладом усіх матеріалів на мову держави виконання вироку, для здійснення кримінального переслідування відповідно до законодавства держави виконання вироку. Питання про подальше здійснення кримінального провадження вирішується Генеральною прокуратурою України згідно з КПК.