Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 87. Види судових витрат

  1. Судові витрати складаються із судового збору та витрат,  пов'язаних з розглядом справи.
  2. Розмір судового збору, порядок його сплати і звільнення  від сплати встановлюються законом.
  3. До витрат, пов'язаних з розглядом справи, належать:
  1. витрати на правову допомогу;
  2. витрати сторін та їхніх представників, що пов'язані із  прибуттям до суду;

224

 
  1. витрати, пов'язані із залученням свідків, спеціалістів, пе  рекладачів та проведенням судових експертиз;
  2. витрати, пов'язані з проведенням огляду доказів на місці  та вчиненням інших дій, необхідних для розгляду справи.
  1. Розгляд і вирішення судом адміністративних справ, про  цесуальні дії учасників процесу пов'язані з певними витрата  ми, які іменуються судовими витратами. Частина 1 коментова  ної статті відносить до судових витрат судовий збір та витрати,  пов'язані з розглядом справи.
  2. Розмір судового збору, порядок його сплати і звільнення  від сплати встановлюються законом. До набрання чинності за  коном, який регулює порядок сплати і розміри судового збору,  відповідно до п. З розділу VII "Прикінцеві та перехідні поло  ження" КАС України: судовий збір при зверненні до адміні  стративного суду сплачується у порядку, встановленому зако  нодавством для державного мита; розмір судового збору визна  чається відповідно до підпункту "б" пункту 1 статті 3 Декрету  Кабінету Міністрів України "Про державне мито", крім випад  ків, встановлених підпунктом 3 цього пункту; розмір судового  збору щодо майнових вимог про стягнення грошових коштів  становить один відсоток від розміру таких вимог, але не більше  1700 гривень.

3. Частина 3 коментованої статті відносить до витрат, пов'яза  них з розглядом справи: 1) витрати на правову допомогу; 2) ви  трати сторін та їхніх представників, що пов'язані із прибуттям  До суду; 3) витрати, пов'язані із залученням свідків, спеціаліс  тів, перекладачів та проведенням судових експертиз; 4) витрати,  пов'язані з проведенням огляду доказів на місці та вчиненням  інших дій, необхідних для розгляду справи.