Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 91. Витрати сторін та їхніх представників, що пов'язані із прибуттям до суду

  1. Витрати, пов'язані з переїздом до іншого населеного пунк  ту сторін та їхніх представників, а також найманням житла,  несуть сторони.
  2. Стороні, на користь якої ухвалено судове рішення і яка не  є суб'єктом владних повноважень, та її представнику сплачу  ються іншою стороною добові (у разі переїзду до іншого населе  ного пункту), а також компенсація за втрачений заробіток чи

228

 

відрив від звичайних занять. Компенсація за втрачений заробіток обчислюється пропорційно від розміру середньомісячного заробітку, а компенсація за відрив від звичайних занять - пропорційно від розміру мінімальної заробітної плати.

3. Граничний розмір компенсації за судовим рішенням витрат сторін та їхніх представників, що пов'язані із прибуттям до суду, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

1. З урахуванням того, що адміністративні суди у багатьох випадках можуть бути територіально віддалені від місцезнаходження (проживання, перебування, знаходження) сторони, витрати сторін та їхніх представників, що пов'язані із прибуттям до суду, можуть досягати значних розмірів. Тому стороні, на користь якої ухвалено судове рішення і яка не є суб'єктом владних повноважень, та її представнику сплачуються іншою стороною добові (у разі переїзду до іншого населеного пункту), а також компенсація за втрачений заробіток чи відрив від звичайних занять, яка обчислюється пропорційно від розміру середньомісячного заробітку, а компенсація за відрив від звичайних занять - пропорційно від розміру мінімальної заробітної плати. Кабінет Міністрів України встановлює граничний розмір компенсації за судовим рішенням витрат сторін та їхніх представників, що пов'язані із прибуттям до суду.