Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

№ 4. Планування роботи та організація діяльності Верховної Ради України

Сторінки матеріалу:

  • № 4. Планування роботи та організація діяльності Верховної Ради України
  • Сторінка 2

Форми роботи Верховної Ради

Верховна Рада проводить свою роботу сесійно. Сесія - це регулярне зібрання народних депутатів України відповідного скликання, що проводиться у визначений час, у визначеному місці і за встановленою законом процедурою.[20]

Сесії бувають чергові та позачергові.

Відкриття сесії Верховної Ради оголошується головуючим на пленарному засіданні на початку її першого пленарного засідання, закриття - по завершенні останнього пленарного засідання. Кожна сесія Верховної Ради починається і завершується виконанням у залі засідань Верховної Ради Державного Гімну України.

Сесії Верховної Ради складаються із засідань Верховної Ради, засідань комітетів, тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій, що проводяться у період між пленарними засіданнями, роботи народних депутатів у депутатських фракціях та з виборцями. Комітет, тимчасова спеціальна чи тимчасова слідча комісія можуть проводити свої засідання одночасно з пленарними засіданнями Верховної Ради лише за процедурним рішенням останньої.

Засідання Верховної Ради можуть бути пленарними, урочистими, а також можуть проводитися у формі парламентських слухань.

Чергові сесії Верховної Ради, крім першої, починаються першого вівторка лютого і першого вівторка вересня кожного року, а завершуються відповідно не пізніш як за 45 та 10 днів до початку наступної сесії. Верховна Рада може прийняти постанову про зміну строків завершення сесії. Інформація про дату і час початку чергової сесії Верховної Ради, а також про місце і час реєстрації народних депутатів апаратом Верховної Ради не пізніш як за три дні до початку роботи чергової сесії доводиться до відома кожного народного депутата та публікується в газеті "Голос України".

Верховна Рада процедурним рішенням може доручити окремим комітетам, тимчасовим спеціальним чи тимчасовим слідчим комісіям продовжити їх роботу після закінчення чергової сесії парламенту. Продовжити роботу після закінчення чергової парламентської сесії комітет, тимчасова спеціальна чи тимчасова слідча комісія можуть також за власною ініціативою, якщо за це проголосувало більше половини членів відповідного комітету чи комісії від їх складу, затвердженого Верховною Радою. Про прийняте рішення інформується Голова Верховної Ради України, а у разі його відсутності - Перший заступник чи заступник Голови Верховної Ради України, який виконує обов'язки Голови Верховної Ради.

Позачергові сесії Верховної Ради, із зазначенням порядку денного, скликаються Головою Верховної Ради України відповідно до

ч.   2 ст. 83 Конституції України. Вмотивовані вимоги про скликання позачергової сесії Верховної Ради, підписані їх ініціаторами, разом із проектами документів, які пропонуються до розгляду, надсилаються Голові Верховної Ради. При цьому підписи ініціаторів не відкликаються.

Позачергова сесія Верховної Ради скликається не пізніш як у семиденний строк після дня надходження вимоги про її скликання. Розпорядження Голови Верховної Ради України про скликання позачергової сесії парламенту публікується у газеті "Голос України" не пізніш як за три дні до її відкриття із зазначенням питань, які пропонується розглянути на цій сесії. Документи, які пропонується розглянути на позачерговій парламентській сесії, надаються народним депутатам не пізніш як за три дні до її відкриття.

У разі оголошення указу Президента України про введення воєнного чи надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях Верховна Рада збирається на позачергову сесію не пізніш як у дводенний строк без скликання і працює до скасування воєнного чи надзвичайного стану. У цьому випадку Голова Верховної Ради України, а у разі його відсутності - Перший заступник чи заступник Голови Верховної Ради визначає місце і час проведення засідання парламенту, про що терміново повідомляється народним депутатам.

Особливості проведення першої сесії новообраної Верховної Ради

Результативність та ефективність роботи Верховної Ради України багато в чому залежить від рівня її підготовки. Особливу увагу в цьому плані варто приділити організації і проведенню першої сесії парламенту нового скликання.

З метою забезпечення народних депутатів необхідною документацією Апарат Верховної Ради не пізніш як через сім днів після офіційного оприлюднення Центральною виборчою комісією результатів виборів надсилає їм:

  1.  Конституцію України;

2)     текст офіційного оприлюднення Центральною виборчою комісією результатів виборів народних депутатів України;

  1.  Регламент Верховної Ради України;
  2.  Закон України "Про статус народного депутата України";
  3.  Закон України "Про комітети Верховної Ради України";
  4.  Закон про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України;
  5.  Положення про помічника-консультанта народного депутата України;
  6.  Положення про апарат Верховної Ради;
  7.  список посадових осіб апарату Верховної Ради та їх службові телефони;
  8.  довідковий матеріал про обраних народних депутатів;
  9.  постанову парламенту про перелік комітетів Верховної Ради попереднього скликання.

Для підготовки пропозицій щодо організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради нового скликання, підготовки проектів відповідних актів Голова Верховної Ради України попереднього скликання, а в разі його відсутності - Перший заступник чи заступник Голови Верховної Ради організовує формування Підготовчої депутатської групи з числа новообраних народних депутатів.

Політичні партії (виборчі блоки політичних партій), які за результатами парламентських виборів взяли участь у розподілі депутатських мандатів, делегують до складу Підготовчої депутатської групи народних депутатів за квотою один представник від 15 депутатів, обраних за виборчими списками політичних партій (виборчих блоків політичних партій).

Перше засідання Підготовчої депутатської групи скликає Голова Верховної Ради України попереднього скликання, а в разі його відсутності - Перший заступник чи заступник Голови Верховної Ради не пізніш як через 10 днів після офіційного оприлюднення Центральною виборчою комісією результатів виборів, за умови обрання не менш як двох третин народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. Якщо Голова Верховної Ради України попереднього скликання, а в разі його відсутності - Перший заступник чи заступник Голови Верховної Ради не скликає з будь-яких причин у зазначений вище термін перше засідання Підготовчої депутатської групи, народні депутати, делеговані до її складу, збираються на її засідання самостійно наступного дня після закінчення десятиденного строку.

Підготовча депутатська група обирає із свого складу голову, заступника голови і секретаря групи та здійснює роботу на засадах, установлених для тимчасових спеціальних комісій. Підготовча депутатська група припиняє свою діяльність після створення постійних профільних комітетів.

Перед відкриттям першої сесії новообраної Верховної Ради на урочистому засіданні парламенту новообрані народні депутати складають перед Верховною Радою присягу.

Верховна Рада нового скликання збирається на першу сесію не пізніше ніж на тридцятий день після офіційного оголошення про обрання не менш як двох третин народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Перше засідання першої сесії новообраної Верховної Ради України відкриває найстарший за віком народний депутат України. До обрання Верховною Радою Тимчасової президії першої сесії засідання Верховної Ради веде голова Підготовчої депутатської групи.

До сформування персонального складу парламентських комітетів на пленарних засіданнях першої сесії новообраної Верховної Ради питання розглядаються в такій послідовності:

  1.  формування Т имчасової президії першої сесії;
  2.  оголошення Прем'єр-міністром України чи особою, яка виконує обов'язки Прем'єр-міністра, про складення повноважень Кабінету Міністрів України перед новообраною Верховною Радою;
  3.  обрання Лічильної комісії;

4)      вирішення питання про висвітлення роботи першої сесії Верховної Ради;

5)      заслуховування позачергового послання Президента України про внутрішнє і зовнішнє становище України;

6)      доповідь Голови Верховної Ради України попереднього скликання про стан законодавчої роботи;

  1.  заслуховування доповіді Підготовчої депутатської групи;
  2.  про перелік комітетів та предмети їх відання;
  3.  про формування та реєстрацію депутатських фракцій;
  4.  про коаліцію депутатських фракцій у Верховній Раді;
  5.  обрання Голови Верховної Ради України;

12)   обрання Першого заступника та заступника Голови Верховної Ради України;

13)   обрання голів комітетів, перших заступників, заступників голів, секретарів та членів комітетів;

14) про Погоджувальну раду депутатських фракцій у Верховній Раді.

Зазначений перелік питань не потребує обговорення і затвердження Верховною Радою. Порядок денний першої парламентської сесії на подальший період (з урахуванням законодавчої діяльності Верховної Ради попереднього скликання) розглядається і затверджується відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради.

Лічильна комісія обирається для організації голосувань Верховної Ради і визначення їх результатів. Лічильна комісія підраховує голоси під час голосування, за дорученням парламенту в разі необхідності встановлює присутність народних депутатів на пленарному засіданні, а також розглядає звернення народних депутатів, пов'язані з порушенням порядку голосування чи іншими перешкодами в голосуванні, здійснює контроль за використанням електронної системи підрахунку голосів картками.

Лічильна комісія обирається Верховною Радою з числа народних депутатів з урахуванням принципу пропорційного представництва депутатських фракцій шляхом відкритого поіменного голосування за списком без його обговорення.

Лічильна комісія обирає зі свого складу голову, заступника голови і секретаря. Засідання Лічильної комісії проводяться гласно і відкрито. У роботі Лічильної комісії не можуть брати участі народні депутати, кандидатури яких внесено для голосування.

Тимчасова президія першої сесії Верховної Ради складається з п'яти народних депутатів. До її складу входять голова Підготовчої депутатської групи та по одному представнику від кожної із чотирьох політичних партій (виборчих блоків політичних партій), які за результатами виборів народних депутатів до Верховної Ради отримали найбільшу кількість депутатських мандатів.

Члени Тимчасової президії першої сесії Верховної Ради почергово виконують обов'язки головуючого на пленарному засіданні до обрання Голови Верховної Ради України. Рішення Верховної Ради, прийняті в цей період, підписують усі члени Тимчасової президії.

Після обрання Голови Верховної Ради України Тимчасова президія першої сесії Верховної Ради припиняє свою діяльність.
 

 

 
В. Е. ТЕЛІПКО

КОНСТИТУЦІЙНО-ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ПРАВО УКРАЇНИ Календарний план роботи парламентської сесії

За звичайних обставин перший і третій тижні кожного календарного місяця впродовж сесії відводяться для пленарних засідань Верховної Ради, другий - для роботи в комітетах, тимчасових спеціальних і тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях, четвертий - для роботи народних депутатів з виборцями.