Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 752. Заміна набувача за договором довічного утримання (догляду)

1.  У разі неможливості подальшого виконання фізичною особою обов´язків набувача за договором довічного утримання (догляду) з підстав, що мають істотне значення, обов´язки набувача можуть бути передані за згодою відчужувача члену сім´ї набувача або іншій особі за їхньою згодою.

2. Відмова відчужувача у наданні згоди на передання обов´язків набувача за договором довічного утримання (догляду) іншій особі може бути оскаржена до суду. У цьому разі суд бере до уваги тривалість виконання договору та інші обставини, які мають істотне значення.

У випадку, коли набувач у силу певних обставин не в змозі надалі надавати належне матеріальне забезпечення відчужувачу, зобов´язання у відповідності до договору можуть перейти до членів його сім´ї, але для цього необхідна обов´язкова згода відчужувача. Якщо з членів сімї набувача ніхто не виявить бажання взяти на себе обов´язки набувача, то ці обов´язки можна передати іншій особі, але за згодою відчужувача та членів сім´ї набувача.

Відчужувач у свою чергу має право заперечувати проти передання обов´язків набувача за договором довічного утримання іншій особі. У свою чергу набувач має право звернутися до суду для вирішення цього питання.