Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

№2. Управління кримінально-виконавчою службою. Органи виконання покарань та їх компетенція

Сторінки матеріалу:

  • №2. Управління кримінально-виконавчою службою. Органи виконання покарань та їх компетенція
  • Сторінка 2

Кримінально-виконавчій службі України притаманні всі ознаки системного явища. Оскільки служба утворюється із множинності елементів, які перебувають у взаємовідносинах, вона має ознаки керованості.

Управління кримінально-виконавчою службою покладено на Державний департамент України з питань виконання покарань, що є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує реалізацію державної політики у сфері виконання кримінальних покарань, виконує правозастосовні та правоохоронні функції, спрямовує, координує та контролює діяльність Державної кримінально-виконавчої служби України. Департамент у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міні
 

 

 
стрів України. Слід зазначити, що діяльність Департаменту спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції. Це положення вказує на те, що діяльність кримінально- виконавчої служби узгоджується і перебуває у зв'язку з діяльністю органів юстиції.

Будь-який процес управління передбачає здійснення організуючої, виконавчої, розпорядчої та адміністративно-господарчої діяльності певним органом. Оскільки кримінально-виконавчу службу становить множинність елементів, тобто органів та установ виконання покарань, Департамент, керуючи ними, здійснює цілу низку функцій: планування, організацію, загальне керівництво, оперативне розпорядження, прогнозування, регулювання, облік та контроль. Але процесу управління кримінально-виконавчою службою, притаманні і специфічні функції, зокрема, функція виконання кримінальних покарань. Ця функція є визначальною у всій діяльності органів та установ виконання покарань, оскільки ці органи, як уже вказувалося, наділені спеціальним статусом та зайняті спеціальною діяльністю - виконанням кримінальних покарань. З метою реалізації передусім саме цієї функції Департамент у ході здійснення управління кримінально- виконавчою службою вступає у різноманітні правовідносини з метою задоволення всіх потреб кримінально-виконавчої служби. Ці правовідносини стосуються галузей адміністративного, господарського, цивільного, кримінального, трудового права. Принцип субординації та підпорядкованості органів та установ виконання покарань передбачає можливість управління кожним органом або кожною установою виконання покарань підпорядкованими їм процесами на відповідному рівні. У цій сфері такі органи або установи наділені владними повноваженнями щодо управління підпорядкованими їм процесами.

Таким чином, відповідно до функцій, які покликаний виконувати орган управління, повноваження Департаменту можна поділити на:

  •  повноваження щодо планування діяльності служби;
  •  повноваження з організації та вдосконалення служби;
  •  повноваження щодо загального керівництва служби;
  •  повноваження щодо оперативного розпорядження справами служби;
  •  повноваження щодо прогнозування розвитку та діяльності служби;
  •  повноваження щодо регулювання, обліку та контролю за службою.

Депаратамент є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в установах банків, гербову печатку зі своїм найменуванням. Крім того, цей орган має спеціальний статус. Специфіка статусу обумовлена завданнями, які законодавець ставить перед Департаментом, а також тим, що цей орган не виконує більше ніяких функцій.

Основними завданнями Департаменту є:

  •  розроблення: пропозицій щодо формування та реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань; рекомендацій щодо організації тримання осіб, узятих під варту;
  •  забезпечення дотримання посадовими та службовими особами органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів: прав людини і громадянина, вимог законодавства щодо виконання і відбування кримінальних покарань, реалізації законних прав та інтересів засуджених і осіб, узятих під варту; вимог законодавства в органах і установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, запобігання вчиненню злочинів і дисциплінарних проступків засудженими і особами, узятими під варту, та щодо них, їх припинення; виявлення і розкриття злочинів, учинених в органах і установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, проведення дізнання у справах про такі злочини, провадження оперативно-розшукової діяльності;
  •  спрямування, координація та здійснення контролю за діяльністю органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів;
  •  налагодження відповідно до законодавства міжнародного співробітництва з питань, що належать до його компетенції.

Для виконання покладених на нього завдань Департамент наділений необхідною компетенцією та здійснює взаємодію з іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, а також з відповідними органами іноземних держав.

Діяльність Департаменту спрямовується Кабінетом Міністрів через Міністра юстиції. Для цього на Департамент покладена низка обов'язків. Департамент, зокрема:

  •  розробляє та подає на затвердження Міністром юстиції план заходів щодо реалізації основних напрямів діяльності Департаменту на відповідний рік;
  •  подає щороку Міністрові юстиції пропозиції до проекту Державної програми економічного і соціального розвитку України;

 

 

 

  •  розробляє і подає Міністрові юстиції проекти законів, актів Президента України та Кабінету Міністрів України для внесення їх в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України;
  •  виконує доручення Міністра юстиції відповідно до актів Президента України та рішень Кабінету Міністрів України;
  •  подає Міністрові юстиції пропозиції щодо визначення основних напрямів діяльності органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів з питань захисту прав і свобод людини в умовах відбування кримінального покарання; забезпечує контроль за охороною установ виконання покарань, слідчих ізоляторів та об'єктів кримінально- виконавчої служби, забезпеченням правопорядку та безпеки в них; бере участь у розробленні та виконанні державних комплексних програм боротьби зі злочинністю;
  •  аналізує результати діяльності органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, складає довгостроковий та оперативний прогноз криміногенної обстановки, готує на їх основі та подає Міністрові юстиції пропозиції щодо підвищення ефективності функціонування кримінально-виконавчої служби, забезпечення правопорядку та безпеки, посилення боротьби зі злочинністю;
  •  встановлює за дорученням Міністра юстиції зв'язки з міжнародними організаціями, укладає угоди з відповідними органами іноземних держав про співробітництво у сфері виконання кримінальних покарань, боротьби із злочинністю та з інших питань, що належать до його компетенції.

Департамент у межах своїх повноважень на основі та на виконання актів законодавства видає накази, організовує та контролює їх виконання. Проекти нормативно-правових актів Департаменту підлягають погодженню з Міністром юстиції, а нормативно-правові акти Департаменту - державній реєстрації в установленому законодавством порядку (тобто повинні проходити перевірку в Міністерстві юстиції). За погодженням з Міністром юстиції Департамент у разі потреби видає разом з іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади спільні акти.

Рішення Департаменту, прийняті в межах його повноважень, обов'язкові для виконання центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, а також громадянами.

Структура Департаменту. Очолює його Голова, якого призначає на посаду та звільняє з посади Кабінет Міністрів України за

34
 

 

 
поданням Прем'єр-міністра України відповідно до пропозиції Міністра юстиції.

Голова Департаменту має заступників, у тому числі двох перших, яких призначає на посаду та звільняє з посади Кабінет Міністрів України за поданням Міністра юстиції відповідно до пропозиції Голови Департаменту.

Голова здійснює керівництво Департаментом і несе відповідальність перед Президентом України, Кабінетом Міністрів України за виконання покладених на Департамент завдань і здійснення ним своїх функцій, визначає ступінь відповідальності заступників голови та керівників структурних підрозділів Департаменту.

Для вироблення рекомендацій з питань формування та реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань, що належать до компетенції Департаменту, обговорення найважливіших напрямів його діяльності і проектів нормативно-правових актів, розгляду інших питань у Департаменті утворюється колегія у складі його Голови (голова колегії), перших заступників та заступників Голови, представника Мін'юсту, керівників структурних підрозділів центрального апарату Департаменту та його територіальних органів управління, інших осіб.

Персональний склад колегії затверджує Голова Департаменту. Представника Мін'юсту для включення до складу колегії Департаменту визначає Міністр юстиції.

Організаційною формою роботи колегії є засідання. Періодичність проведення засідань колегії визначає Голова Департаменту.

Рішення колегії проводяться в життя наказами Департаменту.

Для здійснення координації діяльності, пов'язаної з проведенням консультацій з громадськістю, сприяння реалізації громадянами конституційного права брати участь в управлінні державними справами, врахування громадської думки у процесі підготовки та організації виконання рішень з питань формування та реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань діє громадська рада Департаменту, положення про яку затверджує Голова Департаменту.

Для розгляду наукових рекомендацій та пропозицій щодо основних напрямів розвитку кримінально-виконавчої служби в Департаменті можуть утворюватися наукова, науково-консультативна рада, комісії та інші дорадчі і консультативні органи, персональний склад і положення про які затверджує Голова Департаменту.
 

 

 
Граничну чисельність осіб рядового і начальницького складу, працівників центрального апарату Департаменту та його територіальних органів управління затверджує Кабінет Міністрів України.

Штатний розпис і кошторис Департаменту затверджує його Голова за погодженням з Мінфіном.

Структуру центрального апарату Департаменту затверджує Міністр юстиції.