Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 102. Порушення, пов'язані з неефективною експлуатацією паливо- і енерговикористовуючого устаткування

Експлуатація паливо- і енерговикористовуючого устаткування без засобів автоматичного регулювання, або приладів енергетичного контролю, або теплоутилізаційного обладнання, передбачених проектом, або у разі їх несправності - тягне за собою накладення штрафу на керівників, заступників керівників, головних енергетиків (головних механіків), начальників цехів та служб підприємств, установ і організацій від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від

  1. р. № 2550-ІІІ, від 16.03.2007 р. № 760-У)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів (див. Закон України "Про енергозбереження". Загальне положення про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві, Положення про державну експертизу з енергозбереження).

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у здійсненні експлуатації паливо-і енерговикористовуючого устаткування без засобів автоматичного регулювання, або приладів енергетичного контролю, або теплоутилізаційного обладнання, передбачених проектом або у разі їх несправності (формальний склад).

  1.  Суб'єкт адміністративного проступку - спеціальний (керівники, заступники керівників, головні енергетики (головні механіки), начальники цехів та служб підприємств, установ і організацій).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу або необережності.