Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 95. Порушення правил і норм ядерної та радіаційної безпеки

Порушення посадовими особами підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності правил і норм ядерної та радіаційної безпеки - тягне за собою накладення штрафу від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 19.01.95 р. № 8/95-ВР. від 07.02.97 р. № 55/97-ВР; у редакції Закону України від 18.11.2003 р. № 1284-ІУ)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері ядерної та радіаційної безпеки (див. Закони України "Про охорону праці", "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку").

Безпосередній об'єкт - правила і норми ядерної та радіаційної безпеки.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні правил і норм ядерної та радіаційної безпеки на промислових підприємствах (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - спеціальний (посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.