Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 887. Договір підряду на проведення проектних та пошукових робіт

1. За договором підряду на проведення проектних та пошукових робіт підрядник зобов´язується розробити за завданням замовника проектну або іншу технічну документацію та (або) виконати пошукові роботи, а замовник зобов´язується прийняти та оплатити їх.

2. До договору підряду на проведення проектних і пошукових робіт застосовуються положення цього Кодексу, якщо інше не встановлено законом.

Договір на виконання проектних і пошукових робіт укладається між замовником і підрядником (або провідною проектною організацією як генпідрядником). Він є консенсуальним, двостороннім і платним.

У визначенні даного договору індивідуалізація його як різновиду договору підряду виявляється у характері цих робіт та в їх результаті. Мається на увазі, що роботи є проектними та пошуковими, а їх результатом є відповідні документи, зокрема розроблена технічна документація. При цьому роботи виконуються за завданням замовника, який зобов´язується прийняти та сплатити результат робіт.

Предметом договору є передусім проектно-кошторисна документація — техніко-економічні обґрунтування (техніко-економічні розрахунки), проекти, робочі проекти, дослідні рекомендації, робоча документація на будівництво нових, розширення, реконструкцію і технічне переозброєння діючих підприємств, будов, споруд, а також закінчені інженерні дослідження для розробки проектно-кошторисної документації на будівництво об´єктів, проекти організації будівництва та проекти виконання робіт тощо.

Проектування може також виконуватися громадянами, що мають статус підприємця і відповідну ліцензію.

Замовником можуть бути інвестори, будівельні організації, юридичні і фізичні особи, здатні забезпечити оплату науково-дослідних,  проектних, дослідно-конструкторських, технологічних робіт на погоджених у договорі умовах.

Договір підряду на виконання проектних і пошукових робіт безпосередньо пов´язаний зі сферою будівництва. Проведення пошукових робіт і розробка технічної документації є початком будівництва будь-якого капітального об´єкта й є його обов´язковими умовами. Договір будівельного підряду об´єкта може укладатися як при наявності затвердженої у встановленому порядку документації, так і при її відсутності. Пошукові роботи —це необхідна передумова і складова частина проектування (дослідження місця будівництва, складання рекомендацій для найбільш раціонального розміщення запроектованих об´єктів тощо). До складу проектування входять також проекти організації будівництва і проекти провадження робіт.

Склад проектної документації, технічні вимоги до неї, порядок її узгодження і затвердження визначаються численними підзаконними нормативними актами. Так, склад проектно-кошторисної документації на капітальний та поточний ремонт житла, об´єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою і визначення вартості розробки зазначеної документації визначається у відповідності з «Інструкцією про склад, порядок розробки, узгодження і затвердження проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт жилих будівель», «Інструкцією про порядок проведення ремонту та утримання об´єктів міського благоустрою», затвердженою наказом Держжитлокомунгоспу України від 24 грудня 1992 та іншими нормативними документами з питань розробки документації на ремонтні роботи.

Розробка кошторисної документації на ці роботи провадиться згідно з Державними будівельними нормами (ДБН ІУ-16-98, частини І, II) та доповненнями до них, а також вищенаведеними нормативними матеріалами, які діють у частині тих положень, що не суперечать ДБН ІУ-16-98.

Наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 27 серпня 2000 р. «Про затвердження Правил визначення вартості будівництва» встановлені основні правила визначення вартості нового будівництва, розширення, реконструкції та технічного переоснащення підприємств, будівель і споруд, ремонту житла, об´єктів соціальної сфери і комунального призначення та благоустрою, а також реставрації пам´яток архітектури та містобудування і носять обов´язковий характер при визначенні вартості будов (об´єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ і організацій державної власності.

Стосовно будов (об´єктів), будівництво яких здійснюється за рахунок інших джерел фінансування, ці норми носять рекомендаційний характер, і їх застосування обумовлюється контрактом. Правила поширюються на підрядний, господарський та змішаний способи здійснення будівництва. Його норми можуть застосовуватися для визначення вартості ремонтно-будівельних робіт, які здійснюються на будовах (об´єктах) промислового та іншого призначення, з урахуванням відповідних галузевих та технологічних особливостей. Рішення з цього питання приймаються відповідними міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади за погодженням з Держбудом.

Проектування може здійснюватися за дві стадії (технічний проект, робочі креслення) або за одну стадію (техноробочий проект — технічний проект, поєднаний з робочими кресленнями).

Ціна договору підряду на виконання проектних і (або) пошукових робіт найчастіше набуває форму кошторису, що містить постатейний перелік витрат підрядника на виконання робіт.

Як у будь-якому підрядному договорі, у договорі на виконання проектних і пошукових робіт сторонами є замовник і підрядник.

Підрядником щодо виготовлення проектно-кошторисної документації в усіх випадках є проектна (пошукова) організація, для якої така робота становить зміст виробничої діяльності. Якщо при виконанні робіт застосовується система генерального підряду, то генеральний підрядник (провідна проектна організація) здійснює функції замовника щодо виконання певного обсягу робіт, який передається іншій проектній організації на підставі окремого договору. Правовий статус проектної організації, як правило, визначається нормативним актом та її статутом.

Особливості проектно-пошукових робіт припускають участь у них спеціалізованих організацій для розробки різних технічних питань. Тому в них підрядником виступає особа, що є суб´єктом підприємницької діяльності і має ліцензію на здійснення таких видів робіт (ст. 9 Закону України «Про ліцензування окремих видів підприємницької діяльності») від 1 червня 2000 р. При здійсненні проектування за цим договором підрядником виступає проектна організація, що має ліцензію на здійснення відповідної проектно-кошторисної діяльності.

При незначних обсягах проектних робіт та їх невеликій вартості замовник подає підрядникові — проектній організації — письмову заявку з гарантією оплати, і на цій підставі підрядник починає виконувати роботи. У договорі зазначаються строк і вартість виконання робіт, а у тих випадках, коли виконання передбачених договором робіт виходить за межі календарного року, в договорі також встановлюються обсяги і вартість робіт на перший рік.

Якщо підрядник не виконує всі роботи самостійно, а залучаються інші спеціалізовані організаци, то використовується складна структура договірних робіт, якою охоплюється замовник, генеральний підрядник (головна підрядна організація), а також субпідрядник. Генеральний підрядник (головна проектна організація) здійснює функції замовника щодо виконання визначеного обсягу робіт, які передаються іншій проектній організації на підставі окремого договору, або може бути укладений багатосторонній договір з розподілом між його сторонами прав, обов´язків, і встановленням основ і меж відповідальності його учасників.