Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 124. Строк митного оформлення суден закордонного плавання

Залежно від водотоннажності і призначення суден закордонного плавання їх митне оформлення проводиться в строк, який визначається керівником митного органу за погодженням з керівником відповідного органу охорони державного кордону України та іншими контрольними службами.

Митне оформлення суден закордонного плавання здійснюється цілодобово у порядку їх прибуття.

У коментованій статті законодавець регламентує строки митного оформлення суден закордонного плавання.

Відповідно до коментованої статті законодавець наділяє правом керівника митного органу визначати строк митного оформлення суден закордонного плавання, за погодженням з іншими контролюючими службами, залежно від їх призначення та водотоннажності. Згідно з Інструкцією про організацію митного контролю та митного оформлення суден і товарів, що переміщуються ними, затвердженою наказом Державної митної служби України від 17.09.2004 р. №678, митний контроль та митне оформлення суден залежно від їх водотоннажності й призначення проводяться в такі строки (години):

 

Пасажиромісткість, чол.

До 300

до 500

понад 500 

 

Пасажирське судно, що прибуває на митну територію України або вибуває за її межі

3,0

3,5

4,0

 
 

Водотоннажність, тонн

До 5000

до 20000

понад 20000

Інше (крім пасажирського) судно, що                    1,5           2,5                3,0

прибуває на митну територію України

 

або вибуває за її межі

 

Тривалість митного контролю та митного оформлення річкового судна з караваном становить до трьох годин. Зазначена тривалість не може бути скорочена на шкоду проведенню митного контролю та митного оформлення. У разі виявлення контрабанди, порушення митних правил посадова особа митного органу має право продовжити строк перебування судна під митним контролем. Часом початку роботи митного наряд, вважається момент подання адміністрацією судна всіх документів. Для здійснення митного контролю та митного оформлення митному наряду адміністрацією судна подається необхідна кількість таких документів: генеральна декларація; декларація про вантаж; вантажні документи; суднова роль; список пасажирів; декларація пре особисті речі членів екіпажу судна; митні декларації членів екіпажу судна, які є громадянами України; список запасів споживання; довідка капітана судна про наявність на борту судна наркотичних (психотропних) засобів, зброї та боєприпасів; довідка пре наявність у судновій касі валюти; зобов'язання капітана українського судна про те, що закуплені за кордоном запаси споживання не будуть винесені із судна; копія документа, що підтверджує національну належність судна; копія документа, що підтверджуй право власності на судно. У разі потреби подаються інші документи, передбачено законодавством України. Усі подані документи мають бути засвідчені судновою печаткою та підписом капітана судна, за винятком митних декларацій членів екіпажу судна, які о громадянами України.

Відповідно до ч.2 коментованої статті митний контроль та митне оформлення суден здійснюються цілодобово в порядку їх прибуття (вибуття). Митний контроль та митне оформлення пасажирських суден здійснюються позачергово відповідно до графіко їх руху, завчасно погодженого з митним органом та органом охорони державного кордону. Капітан судна або агентська організація (морський агент) особисто або через адміністрацію порту не пізніше ніж за чотири години до прибуття (вибуття) судна подає до митного органу заявку на здійснення митного контролю судна з наступним уточненням її змісту за одну годину до початку митного контролю. Капітан судна або агентська організація (морський агент) забезпечує доставку членів комісії на судно з метою виконання покладених на них функцій, а також повернення їх до своїх установ.