Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 128. Митний контроль суден закордонного плавання, що перетинають державний кордон України на нетривалий час

Судно закордонного плавання, яке заходить у відкритий для міжнародних водних перевезень порт для поповнення запасів води, палива, продовольства, проведення термінових ремонтних робіт на строк до двох діб, митному оформленню не підлягає, але перебуває під митним контролем до його відправлення.

Товари, які завантажуються на це судно, підлягають митному оформленню на загальних підставах.

Відповідно до положень коментованої статті та п.1.3. Інструкції про організацію митного контролю та митного оформлення суден і товарів, що переміщуються ними, затвердженої наказом Державної митної служби України від 17.09.2004 р. №678, судно, яке заходить в порт для поповнення запасів води, палива, продовольства, проведення термінових ремонтних робіт на строк до двох діб, митному оформленню не підлягає, але перебуває під митним контролем до його відправлення. Товари, які завантажуються на це судно, підлягають митному оформленню на загальних підставах. Митний контроль і митне оформлення таких товарів здійснюються митним органом у взаємодії з органами державної влади, на які законодавством покладено функції з проведення інших видів контролю, з метою забезпечення дотримання норм законодавства України з питань митної справи.

Митний контроль іноземних суден може здійснюватися документально за умови їх постійного перебування під контролем митного органу в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України.

Якщо є підстави вважати, що судно і товари переміщуються через митний кордон з порушенням норм Митного кодексу України та інших законодавчих актів з питань митної справи, то здійснюється їх митний огляд.

Відповідно до вимог п. 14.   Порядку здійснення митного   контролю водних імпортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.12.2003 р. №1989, для здійснення митного контролю капітан судна або уповноважена особа подають такі документи: генеральна декларація; декларація про вантаж; коносамент, річкова накладна; суднова роль; список пасажирів; декларація про особисті речі членів екіпажу судна; митні декларації (тільки для членів екіпажу судна, що є громадянами України); список запасів споживання; довідка капітана судна про відсутність на борту судна наркотичних (психотропних) засобів, зброї та боєприпасів; довідка про наявність у судновій касі валюти; зобов'язання капітана судна, яке плаває під Державним Прапором України, про те, що закуплені за кордоном запаси споживання не будуть винесені із судна; інші документи, передбачені Митним кодексом України, іншими законодавчими актами України з питань митної справи та міжнародними договорами. Подані документи повинні бути засвідчені судновою печаткою та підписом капітана судна (крім митних декларацій членів екіпажу судна, які є громадянами України).