Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 226. Підстави для скасування судового

рішення суду апеляційної інстанції та залишення в силі судового рішення суду першої інстанції

1. Суд касаційної інстанції скасовує судове рішення суду апеляційної інстанції та залишає в силі рішення суду першої інстанції, яке ухвалено відповідно до закону і скасоване або змінено помилково.

1. Коментована стаття передбачає підстави для скасування судового рішення суду апеляційної інстанції та залишення в силі судового рішення суду першої інстанції.

Суд касаційної інстанції постановляє таке рішення у випадку, якщо рішення адміністративного суду першої інстанції було винесено відповідно до вимогчинного законодавства України та з урахуванням усіх обставин справи, проте при розгляді зазначеної справи апеляційний суд дійшов помилки щодо спірних правовідносин, в результаті чого рішення суду першої інстанції було скасоване і постановлене нове рішення, невідповідність якого чинному законодавству України виявив суд касаційної інстанції. За таких обставин, виявивши при винесенні судового рішення порушення норм матеріального та/або процесуального права судом апеляційної інстанції, касаційний суд скасовує зазначене судове рішення, а рішення суду першої інстанції залишає без змін.

Як випливає із змісту коментованої статті, суд касаційної інстанції скасовує судове рішення суду апеляційної інстанції та залишає в силі рішення суду першої інстанції, яке ухвалено відповідно до закону і скасоване або змінено помилково.