Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 191. Заперечення на апеляційну скаргу

  1. Особи, які беруть участь у справі, мають право подати до  адміністративного суду апеляційної інстанції заперечення на  апеляційну скаргу в письмовій формі протягом встановленого  судом апеляційної інстанції строку.
  2. Заперечення на апеляційну скаргу містить:

1)  найменування адміністративного суду апеляційної ін  станції;

  1. ім'я (найменування), поштову адресу особи, яка подає за  перечення на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв'язку,  адресу електронної пошти, якщо такі є;
  2. номер адміністративної справи в адміністративному суді  апеляційної інстанції, якщо він повідомлений судом апеляцій  ної інстанції;
  3. обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляцій  ної скарги;
  1. у разі необхідності - клопотання особи, яка подає запе  речення на апеляційну скаргу;
  2. перелік матеріалів, які додаються.
  1. У запереченні на апеляційну скаргу зазначається, чи ба  жає особа взяти участь у судовому засіданні суду апеляційної  інстанції, чи просить суд розглянути справу за її відсутності.
  2. Заперечення на апеляційну скаргу підписується особою,  яка його подає, або її представником, який додає оформлений  належним чином документ про свої повноваження, якщо це не  було зроблено в суді першої інстанції.

1. Коментована стаття визначає форму, зміст та порядок подання заперечення на апеляційну скаргу. Цей документ має важливе значення для особи, яка його подала до суду, оскільки відзив є письмовим документом з визначенням правової позиції з посиланням на відповідні докази та найкраще реалізовує права та обов'язки зацікавленої особи передбачені ст.ст. 49, 51 КАС України.

384

 

При здійсненні підготовчих дій суддя-доповідач встановлює строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу (ч. 1 ст. 190 КАС України). Правом на подання заперечення на апеляційну скаргу володіють особи, які беруть участь у справі. Вони можуть подати до адміністративного суду апеляційної інстанції заперечення на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом встановленого судом апеляційної інстанції строку.

  1. Реквізити та зміст заперечення на апеляційну скаргу та  кож визначені ч. 2 коментованої статті. Крім обов'язкових зви  чайних відомостей (найменування адміністративного суду апе  ляційної інстанції; ім'я (найменування), поштова адреса особи,  яка подає заперечення на апеляційну скаргу, а також номер за  собу зв'язку, адреса електронної пошти; номер адміністратив  ної справи в адміністративному суді апеляційної інстанції,  якщо він повідомлений судом апеляційної інстанції тощо), в  документі вказуються обставини, якими обґрунтовуються за  перечення щодо змісту і вимог апеляційної скарги. В запере  ченні можуть міститись у необхідних випадках клопотання  особи, яка подає заперечення на апеляційну скаргу. Якщо до  заперечення надаються додаткові матеріали, то в ньому вказу  ється перелік цих матеріалів.
  2. Особа, яка подає заперечення на апеляційну скаргу, може  бажати взяти участь у судовому засіданні суду апеляційної ін  станції або може просити суд розглянути справу за її відсутнос  ті. Про це вона повідомляє суд у запереченні на апеляційну

скаргу.

4. Заперечення на апеляційну скаргу підписуються особою,  яка його подає, або її представником. В останньому випадку до  них додається оформлений належним чином документ про пов  новаження представника, якщо цей документ не подавався ра  ніше.