Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 112. Порушення правил поведінки на повітряному судні

Невиконання особами, які перебувають на повітряному судні, розпоряджень командира судна - тягне за собою попередження або накладення штрафу від двадцяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення правил фотографування, кінозйомки і користування засобами радіозв'язку з борту повітряного судна - тягне за собою попередження або накладення штрафу від двадцяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією плівки.

(Із змінами, внесеними згідно Із Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, Повітряним кодексом України від 19.05.2011 р. .V? 3393-УІ)

  1.  Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері безпеки на авіаційному транспорті (див. Повітряний кодекс України, Правила повітряних перевезень пасажирів і багажу).
  2.  Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких формах:

1) невиконання особами, які перебувають на повітряному судні, розпоряджень командира судна (формальний склад);

2) порушення правил фотографування, кінозйомки і користування засобами радіозв'язку з борту повітряного судна (формальний склад).

  1.  Суб'єкт адміністративного проступку - загальний.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначаться ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу (ч. І і 2 цієї статті), так й у форм" необережності (тільки ч. 2 цієї статті).