Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 118. Порушення правил утримання баз (споруд) для стоянки маломірних суден

Порушення посадовими особами, відповідальними за технічний стан і правильне користування базами (спорудами) для стоянки маломірних суден, правил утримання баз (споруд) у безпечному для людей і стоянки маломірних суден стані або невжиття заходів для своєчасної заборони чи обмеження експлуатації окремих причалів, пірсів, стоянок, споруд, механізмів і т. ін., коли користування ними загрожує безпеці людей і маломірних суден, а так само незабезпечення ними на базі (споруді) встановленого випускного режиму, експлуатація бази (споруди) без щорічного технічного огляду, допущення стоянки на базі (споруді) не зареєстрованих у встановленому порядку маломірних суден - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері безпеки на річковому транспорті та маломірних судах (див. Правила безпечної експлуатації баз для стоянки маломірних (малих) суден).

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких формах:

1) порушення правил утримання баз (споруд) у безпечному для людей і стоянки маломірних суден стані;

2) невжиття заходів для своєчасної заборони чи обмеження експлуатації окремих причалів, пірсів, стоянок, споруд, механізмів і т. ін., коли користування ними загрожує безпеці людей і маломірних суден;

3) незабезпечення на базі (споруді) встановленого випускного режиму;

4) експлуатація бази (споруди) без щорічного технічного огляду;

5) допущення стоянки на базі (споруді) не зареєстрованих у встановленому порядку маломірних суден.

Всі склади правопорушень - формальні.

  1.  Суб'єкт адміністративного проступку - спеціальний (посадові особи, відповідальні за технічний стан і правильне користування базами (спорудами) для стоянки маломірних суден).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.