Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 119. Порушення правил користування засобами автомобільного транспорту та електротранспорту

Пошкодження внутрішнього обладнання та стекол автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв - тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв - тягне за собою попередження або накладення штрафу від 0,5 до одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Куріння в автобусах, маршрутних таксі, тролейбусах або трамваях - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від

19.12.86   р. № 3282-ХІ; законами України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 22.09.2005 p. № 2899-FV, від 11.06.2009 р. № 1512-VI)

1.   Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері користування засобами автомобільного та електротранспорту (див. Закони України "Про транспорт", "Про автомобільний транспорт", "Про міський електричний транспорт",

Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, Порядок і умови організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом та ін.).

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких формах:

1 ) пошкодження внутрішнього обладнання та стекол автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв (матеріальний склад);

2) викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв (формальний склад);

3) куріння в автобусах, маршрутних таксі, тролейбусах або трамваях (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку- загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16- річного віку).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.