Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 145. Порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікація та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами

Порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадин.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачені частиною першою цієї статті,- тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 01.10.96 р. № 386/96-ВР, від

  1. р. № 1876-ІУ, від 19.01.2006 р. № 3380-ІУ, від 01.06.2010 р. № 2299-УІ, від
  1. р. № 2608-Уі)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку с суспільні відносини у сфері зв'язку (див. Закони України "Про зв'язок", "Про телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України").

  1.  Об'єктивна сторона правопорушення виражається в порушенні умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку- спеціальний (посадові особи підприємств і організацій усіх форм власності) - ч. 1 цієї статті; особливий (особа, яку вже було піддано адміністративному стягненню за аналогічне правопорушення) - ч. 2 цієї статті.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу та необережності.