Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 138. Порушення правил охорони магістральних трубопроводів

Порушення Правил охорони магістральних трубопроводів - тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до двадцяти семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від двадцяти до сорока п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року порушення, передбачене частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню,- тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від сорока до вісімдесяти восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 15.11.94 р. № 246/94-ВР, від

  1. р. № 55/97-ВР)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері трубопровідного транспорту (див. Закон України "Про трубопровідний транспорт". Правила охорони магістральних трубопроводів).

Безпосередній об'єкт- Правила охорони магістральних трубопроводів.

Предмет посягання - магістральні трубопроводи.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про трубопровідний транспорт" магістральний трубопровід- це технологічний комплекс, що функціонує як єдина система і до якого входить окремий трубопровід з усіма об'єктами і спорудами, пов'язаними з ним єдиним технологічним процесом, або кілька трубопроводів, якими здійснюються транзитні, міждержавні, міжрегіональні поставки продуктів транспортування споживачам, або інші трубопроводи, спроектовані та збудовані згідно з державними будівельними вимогами щодо магістральних трубопроводів.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні Правил охорони магістральних трубопроводів.

Згідно Правил охорони магістральних трубопроводів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16. і 1.2002 р. № 1747, охорона магістральних трубопроводів це комплекс організаційних, організаційно-технічних і технічних заходів, спрямованих на недопущення несанкціонованих втручань сторонніх осіб у роботу магістральних трубопроводів.

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини яку формі умислу, так й у формі необережності.