Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 117. Порушення правил користування річковими і маломірними суднами

Порушення правил, що забезпечують безпеку пасажирів під час посадки, в путі слідування і під час висадки їж з річкових і маломірних суден, - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб- від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пошкодження внутрішнього обладнання річкових суден - тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Куріння у невстановлених місцях на річкових суднах - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами і доповненнями, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 19.12.86 р. № 3282-ХІ; законами України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 22.09.2005 р. № 2899-TV, від 11.06.2009 р. № 1512-У І)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері безпеки на річковому транспорті та маломірних судах, а також у сфері охорони здоров'я населення та попередження шкідливого впливу тютюнопаління.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких формах:

1) порушення правил, що забезпечують безпеку пасажирів під час посадки, в путі слідування і під час висадки їх з річкових і маломірних суден (формальний склад);

2) пошкодження внутрішнього обладнання річкових суден (матеріальний склад);

3) куріння у невстановлених місцях на річкових суднах (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - тільки загальний (ч.ч. 2 і 3 цієї статті), загальний і спеціальний (ч. 1 цієї статті).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.