Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 188/33. Невиконання законних вимог посадових осіб органів охорони культурної спадщини

Невиконання законних вимог посадових осіб органів охорони культурної спадщини щодо усунення порушень вимог законодавства про охорону культурної спадщини або створення перешкод для їх діяльності - тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 188" згідно із Законом України від 09.09.2010 р. № 2518-У І)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері охорони культурної спадщини (див. Закон України "Про охорону культурної спадщини").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у невиконанні законних вимог посадових осіб органів охорони культурної спадщини щодо усунення порушень вимог законодавства України про охорону культурної спадщини або створення перешкод для їх діяльності (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.