Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 188/9. Невиконання законних вимог посадових осіб органів виконавчої влади у сфері стандартизації, метрології та сертифікації

Невиконання законних вимог посадових осіб органів виконавчої влади у сфері стандартизації, метрології та сертифікації щодо усунення порушень законодавства про стандартизацію, метрологію та сертифікацію або створення перешкод для діяльності цих органів, а також невиконання вимог приписів, пов'язаних з порушенням вимог стандартів, норм і правил щодо якості продукції - тягне за собою накладення штрафу від трьох до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 1889 згідно із Законом України від 04.02.98 р. № 73/98-ВР; із змінами, внесеними згідно із Законом України від 05.04.2001 р. № 2342-Ш)

1.   Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері стандартизації, метрології та сертифікації (див. Закон України "Про стандартизацію", Закон України "Про метрологію та метрологічну діяльність", Декрет Кабінету Міністрів України "Про стандартизацію і сертифікацію").

   

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у невиконанні законних вимог посадових осіб органів виконавчої влади у сфері стандартизації, метрології та сертифікації щодо усунення порушень законодавства про стандартизацію, метрологію та сертифікацію або створення перешкод для діяльності цих органів, а також невиконання вимог приписів, пов'язаних з порушенням вимог стандартів, норм і правил щодо якості продукції (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу та необережності.