Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 580. Особливості тримання під вартою

1. Рішення компетентного органу іноземної держави про взяття особи під варту або призначення їй покарання у виді позбавлення волі є підставою для тримання осіб під вартою на території України, які:

1) транзитно перевозяться територією України;

2) тимчасово видані в Україну.

2. Період тримання особи під вартою на території України на підставі рішення компетентного органу іноземної держави під час тимчасової видачі не зараховується такій особі у строк відбування покарання, призначеного за вироком суду України.

1. Тримання на території України під вартою осіб, які транзитно перевозяться територією України (див. коментар до ст. 573 КПК) або тимчасово видані в Україну (див. коментар до ст. 579 КПК), проводиться на підставі рішення компетентного органу іноземної держави про взяття такої особи під варту або призначення їй покарання у вигляді позбавлення волі. Коментована стаття доповнює перелік підстав для тримання особи під вартою та переліку осіб, до яких може бути застосований цей запобіжний захід (див. коментар до ст. 177 і 183 КПК).

2. Частиною 2 коментованої статті визначено, що період тримання особи під вартою на території України на підставі рішення компетентного органу іно-

емної держави під час тимчасової видачі не зараховується такій особі у строк відбування покарання, призначеного за вироком суду України.

 1129