Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 78. Допит свідка за місцем його проживання або в місці його перебування

1. Суд може допитати свідка за місцем його проживання або  перебування з ініціативи суду, який розглядає справу, за кло  потанням сторони або інших осіб, які беруть участь у справі, чи  самого свідка.

2.   За дорученням суду, що розглядає справу, свідок, який не  може з поважних причин з'явитися в судове засідання і про  живає за межами територіальної підсудності адміністративно  го суду, що розглядає справу, допитується суддею адміністра-  Ртивного суду за місцем проживання свідка.

3. Свідок, який не може прибути у судове засідання внаслідок хвороби, старості, інвалідності або з інших поважних причин, допитується судом у місці його перебування.

1.Коментована стаття надає можливість допитати свідка за місцем або у місці його проживання (перебування) поза судовим засіданням за наявності поважних причин. Свідок, який не може з поважних причин з'явитися в судове засідання і проживає (перебуває) за межами територіальної підсудності адміністративного суду, що розглядає справу, допитується, за дорученням цього суду, суддею адміністративного суду за місцем проживання (перебування) свідка. Виконання судового доручення про допит такого свідка виконується з урахуванням усіх

197

   

встановлених вимог (див. ст. 115 КАС України та коментар до неї). Якщо свідок не може з'явитись у судове засідання а поважних причин (хвороба, старість, інвалідність тощо), то він допитується у місці його перебування.

2. Ініціюється допит свідка за місцем його проживання (перебування) з власної ініціативи суду, який розглядає справу, за клопотанням сторони або інших осіб, які беруть участь у справі, чи самого свідка.