Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Стаття 663. Строк виконання обов'язку передати товар

1. Продавець зобов´язаний передати товар покупцеві у строк, встановлений договором купівлі-продажу, а якщо зміст договору не дає змоги визначити цей строк, — відповідно до положень статті 530 цього Кодексу.

Стаття, що коментується, передбачає, що продавець зобов´язаний передати покупцеві зазначене у договорі майно (товар) в строк, що зазначений у договорі купівлі-продажу.

Належне виконання означає виконання умов договору у встановлений строк. Строк виконання визначається настанням певного моменту або закінченням періоду часу, коли зобов´язання повинно бути виконано. Іншими словами, сторони договору купівлі-продажу (продавець і покупець) за взаємною згодою встановлюють у договорі певний строк, коли саме продавець зобов´язаний передати товар покупцю (наприклад, у конкретну дату, до або після оплати покупцем товару, тощо).

Якщо у договорі купівлі-продажу не визначений сторонами строк виконання обов´язку продавцем щодо передачі товару, то у такому випадку слід застосовувати положення ст. 530 ЦК України, згідно з якою покупець має право вимагати від продавця передати товар, обумовлений договором купівлі-продажу, у будь-який час. При цьому продавець зобов´язаний передати покупцю зазначений у договорі товар у семиденний строк від дня пред´явлення вимоги, якщо обов´язок негайної передачі речі (товару) не випливає із договору купівлі-продажу або актів цивільного законодавства.