Всього на сайті:

Дисертацій, Курсових: 2875

Підручників з права онлайн: 41

НПК кодексів України онлайн: 16

Опіка і піклування, ускладнені іноземним елементом.

В силу статті 200 КпШС України опіка (піклування) над неповнолітніми недієздатними або обмеженими в дієздатності громадянами України, які проживають поза межами України, а також над іноземними громадянами, які проживають в Україні, встановлюється за законодавством України.

Опіка (піклування) встановлена над громадянами України, які проживають поза межами України, за законами відповідних держав, визнається дійсною в Україні, якщо проти встановлення опіки (піклування) чи проти її визнання немає заперечень консульської установи України.

Опіка (піклування), встановлена над іноземними громадянами поза межами України за законами відповідних держав, визнається дійсною в Україні.

В силу статті 201 КпШС України реєстрація актів громадянського стану (народження, смерті, вступу до шлюбу) громадян України, які проживають поза межами України, провадиться в консульських установах України.

При реєстрації актів громадянського стану в цих випадках застосовується законодавство України, якщо зацікавлені особи є громадянами України. Якщо вони є громадянами інших держав чи не встановлено, громадянами якої держави вони є, то з їх згоди застосовується законодавство однієї з держав, а в випадку незгоди — за рішенням консула, який реєструє акти громадянського стану.

Документи, які посвідчують акти громадянського стану, здійснені поза межами України за законами відповідних держав відносно громадян України, іноземних громадян і осіб без громадянства, які видані компетентними органами іноземних держав, визнаються дійсними в Україні за наявності консульської легалізації (визнання законним) в силу статті 202 КпШС України.